Новини

10.12.2018

Упродовж 16 днів, з 25 листопада по 10 грудня, у Брянківському коледжі ЛНУ імені Тараса Шевченка проходили заходи в рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА». Метою акції є привернення уваги студентської молоді до актуальних проблем - насильства у сім'ї, жорстокого поводження з неповнолітніми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав та обов'язків жінок та чоловіків.

На превеликий жаль, так сталося, що проблема поширення насильства є актуальною і болючою для нашої країни. Особливо турбують численні факти насильства і жорстокості по відношенню до дітей та жінок. Насильство - це страшне явище, яке не повинно траплятися ні з ким. Але воно трапляється!

Усі заходи були спрямовані на підвищення обізнаності студентів коледжу щодо проблем насильства.

Все розпочалося з опитування: «Що я знаю про насильство?», під час якого адміністрація коледжу виявила рівень знань студентів у цій галузі. Зробивши аналіз опитування зі студентами, обговорювали причини і наслідки розповсюдження цього явища. Використовуючи метод життєвих прикладів, студентам розповіли страшну правду про насильство, наголошуючи на тому, що кожен може стати жертвою, якщо не думає про свою безпеку.

Таким чином, за два тижні було організовано та проведено: - круглий стіл «Торгівля людьми: шляхи запобігання та протидії»; - зустріч студентів коледжу з інспекторами відділу зв'язків з громадськістю управління Патрульної поліції в Луганській області та проведення лекції на тему «Насилля в сім'ї як соціальна проблема, булінг, правова відповідальність за скоєне насильство»; - перегляд фільму «Станція призначення - життя» з подальшим обговоренням.

Як підсумок, у коледжі була організована виставка плакатів «Стоп насильству!».

Усі проведені у коледжі заходи були спрямовані на те, щоб навчити молодь правилам безпечної поведінки та вберегти її від насильства. Сподіваємось, що уся профілактична робота, яка тривала ці два тижні, допоможе створити безпечний життєвий простір для студентів коледжу.