Новини

20.02.2019

День Героїв Небесної Сотні - пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого, як вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Саме у цей історичний день, у Брянківському коледжі Луганського національного університету імені Тараса Шевченка пройшла година пам’яті «Небесна Сотня: герої не вмирають» де віддати шану загиблим зібралися працівники та студенти коледжу.

Присутні студенти і викладачі згадали події 2014 року, які змінили нашу країну назавжди.

Розстріл активістів Майдану є одним з найтрагічніших етапів сучасної історії України.

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на вулицях Грушевського та Інститутській. Вони загинули за правду, свободу, незалежність нашої держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним.

Зі сльозами на очах присутні поіменно згадали героїв Небесної Сотні, які загинули на Майдані Незалежності та вшанували «Ангелів небес» хвилиною мовчання та запалюванням свічок, як частинки вічної пам’яті.

Наприкінці заходу виступив директор коледжу, Заслужений працівник культури України М. С. Сапіжак, який у своїй промові сказав: «Герої Небесної Сотні заплатили дуже велику ціну – своє життя, вони пожертвували собою задля того, щоб змінити хід історії нашої держави. Ми не маємо права забути, що Герої Небесної Сотні дали нам можливість жити вільно, будувати нову країну про яку усі ми мріємо…».

Герої не вмирають! Слава Героям!

 

«Вас пам’ятати будемо завжди
Із вами будемо боротись за країну
За ту країну, де нема брехні
За нашу й вашу мирну Україну…»