Новини

11.03.2019

Масляна – стародавнє слов'янське свято, що символізує проводи зими і очікування весни. Гуляння народу триває тиждень і завершується Прощеною неділею. У народі Масляна асоціюється із смачними печеними млинцями та веселими гуляннями.

10 березня на площі Перемоги м.Лисичанськ пройшло щорічне святкове дійство,присвячене закінченню масляного тижня. Під час святкування відбувся благодійний ярмарок - міський етап 14 Всеукраїнської Благодійної акції «Серце до серця», в якому взяли участь студенти Відокремленого підрозділу «Брянківський коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка». Відвідувачів зацікавили поробки, зроблені студентами, а саме: прикраси для волосся, ляльки-мотанки,картини та інші вироби. Студентки нашого коледжу роздавали рекламні візитки і запрошували на навчання.

Доброю традицією є святкування Масляної в коледжі. Наші студенти доклали багато зусиль, щоб створити атмосферу веселого та ситного свята: приготували для продажу різноманітні смаколики і млинці,традиційно спалили опудало Масляної, покричали від душі з проханням про швидкий прихід весни.

Кошти, отримані від благодійних продажів, підуть на купівлю обладнання для дитячих лікарень.