Новини

12.03.2019

Ми всі стикаємося з ситуаціями, коли хтось потребує невідкладної допомоги: може трапитися нещасний випадок, дехто бачив, як уже надають допомогу, а інколи це необхідно нам самим. Медична допомога, надана у перші 20 хвилин, суттєво підвищує шанси травмованого залишитися живим. Тому особливо важливо знати хоча б найелементарніші правила надання невідкладної медичної допомоги. Краще знати і ніколи не скористатися, ніж не змогти врятувати. Тому ми запросили нашого друга Іллю, бійця з батальйону «Тернопіль», розповісти про те, що насправді треба знати про першу домедичну допомогу, як рятувати життя постраждалому.

З перших слів Ілля акцентував особливу увагу студентів на протокол дій, яким має керуватися кожен в екстреній ситуації – DRCABC, що визначає безпеку, свідомість постраждалого, наявність кровотечі, дихання та «золоту хвилину» для виклику швидкої допомоги. Студенти разом з Іллею моделювали ситуації, які вимагали швидкості дій та знань з основ першої домедичної допомоги.

Зустріч завершилась словами вдячності і щирою подякою бійцю Іллі за співпрацю й небайдуже ставлення до студентської молоді.