Новини

12.03.2019

Підсумки Шевченківського тижня

У межах Шевченківського тижня в коледжі була проведена низка заходів. В студентських групах відбулися виховні години, присвячені 205-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Теми годин спілкування були різноманітні: «Кобзар» - не просто книга, а енциклопедія життя»; «Не вмре повік твоє святе ім’я»; «Шевченкові слова добра й любові як слово батьківське в душі ми збережемо»; «Тарас Шевченко - художник», перегляд відеофільмів та презентацій «Сторінками життя Т.Г. Шевченка», диспут «Тарас Шевченко - виразник віковічних мрій і сподівань народу, символ української нації».

Студенти спеціальності 071 Облік і оподаткування розповіли про велич, багатогранність і надзвичайну значущість постаті Тараса Шевченка в українській культурі, студенти спеціальності 051 Економіка розповіли про використання віршів поета в сучасних піснях, студенти спеціальності 022 Дизайн продемонстрували приклади художніх здібностей Шевченка та сучасні інтерпретації образу Кобзаря у вуличному мистецтві.

Студенти спеціальностей 022 Дизайн (графічний дизайн і перукарське мистецтво та декоративна косметика) взяли участь у конкурсі ілюстрацій до творів Тараса Шевченка, який проводився ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» з нагоди 205-ї річниці від дня народження митця.

12 березня відбулось нагородження переможців конкурсу. Визначаючи переможців, члени журі університетського конкурсу враховували оригінальність інтерпретації літературного твору Тараса Шевченка й досконалість виконання.

Ілюстратори продемонстрували креативність у художньому вирішенні робіт і майстерне володіння різноманітними техніками малювання: олією, акриловими фарбами, гуашшю, аквареллю, олівцем, ручкою та ін.

ІІІ місце між переможцями конкурсу поділили студенти Брянківського коледжу спеціальності 022 Дизайн Денис Віщенко з ілюстрацією «Червоний місяць аж горить» та Галина Олійник з роботою «Попрощалось яснее сонце».

Вітаємо переможців конкурсу! Бажаємо їм творчих успіхів!