Новини

24.04.2019

Традиція українського писанкарства – це давнє і вічно молоде мистецтво, яке вражає своєю художньою довершеністю, багатством сюжетних композицій, неповторністю кольорових гам. Невеличка за розміром, але глибока за змістом, українська писанка несе прадавні символи світорозуміння, поєднує минуле і сучасне.

24 квітня в коледжі відбулося відкриття виставки писанок. На виставці представлено 30 прикладів писанок, характерних для різних регіонів України. Директор коледжу — Сапіжак М.С., відкриваючи виставку, наголосив на тому, що сьогодні мистецтво розпису писанки є одним із найцікавіших явищ української культури, а писанкарство вважається одним із найцінніших різновидів українського декоративного розпису. Вивчення традицій, звичаїв, естетичних цінностей та інших елементів культурної спадщини українського народу сприяють вихованню у студентів поваги до своєї країни, формуванню естетичних смаків, національної свідомості, високих духовних якостей.

Автор виставки - викладач Старанко Т.В., ознайомила присутніх з традиціями створення писанки, особливостями орнаментики та колірного оформлення писанок у різних регіонах.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку писанок, яка триватиме до 1 травня.