Новини

11.10.2019

Щорічно у другу неділю жовтня українські діячі мистецтва відзначають своє професійне свято - ДЕНЬ ХУДОЖНИКА.

Це професійне свято було засновано Указом Президента України № 1132/98 від 9 жовтня 1998 року. З ініціативою заснування нового свята виступили діячі Спілки художників України, а в самому указі наголошується, що День художника засновано «ураховуючи роль художників України в розвитку українського образотворчого мистецтва, відродженні національних традицій у художній творчості».

Образотворче мистецтво є однією з найдосконаліших форм діяльності, оскільки в художній палітрі відображується внутрішній світ людини, звучать кольори почуттів і переживань. Роботи художників відкривають світ прекрасного і незвіданого, вони надихають, хвилюють.

На передодні свята ДНЯ ХУДОЖНИКА у коледжі відбулося відкриття виставки художніх робіт студентів спеціальності «Дизайн» під керівництвом викладача Старанко Т.В.

Участь у виставці дає можливість презентувати студентам свої роботи, розповісти про творчі здобутки. На виставці представлені роботи в графічних техніках і живопис. Яскраві пейзажі натюрморти і портрети зачаровують палітрою кольорів, переносять глядача з одного місця в інше.

Вітаємо студентів і викладачів коледжу з днем художника, бажаємо невичерпної енергії і творчої наснаги, нових цікавих ідей, бажання творити і перетворювати цей світ на краще.