Новини

14.10.2019

14 жовтня вся Україна відзначє чотири славетних свята – Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День утворення Української Повстанської Армії, а віднедавна - День захисника України.

Напередодні цього знаменного дня у коледжі пройшла інформаційно-просвітницька година «Героїв країна – моя Україна!». Захід розпочався з привітання гостей - бійців батальйону «Тернопіль», яким студенти прикріпили символічний національний атрибут - знак подяки за мир і спокій.

Протягом усього заходу ведучі розповідали про сучасну українську державу, яка є історичним та політичним спадкоємцем Київської Русі, козацтва, визвольного руху та тисячолітньої християнської традиції. Саме тому поєднання цих усіх свят є символом зв’язку багатьох поколінь захисників України та проявом поваги народу до них.

Яскравим був виступ бійця батальйону «Тернопіль», історика за фахом Іллі Семенця. Він розповів про зародження українського козацтва та його традиції. Навів цікаві факти з життя козаків.

Під час заходу хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам’ять полеглих за волю та незалежність України.

Щоб засвідчити свою повагу й подякувати почесним гостям за мужність, стійкість, студенти коледжу пригостили їх солодким подарунком.

Захід пройшов у дусі патріотизму, любові до України та незнищенної віри у мир на нашій землі.