Новини

14.10.2019

14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, викладачі та студенти Брянківського коледжу Луганського національного університету імені Тараса Шевченка виїхали на місце дислокації батальйону «Тернопіль», щоб висловити пошану захисникам нашої Батьківщини.

З теплими словами вітання і вдячності перед бійцями виступив директор коледжу Сапіжак М.С.

А студенти з нагоди свята Дня захисника України подарували бійцям-тернополянам солодощі та власноруч зроблені подарунки, подякували за мужність і терпіння у високій справі служіння Україні і побажали здоров’я, сили та єдності на життєвому шляху.

Також Михайло Степанович передав бійцям батальйону вітання і подарунок від викладачів і студентів Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Олександра Барвінського, який був привезений з Тернопільщини..

Бійці не приховували своєї щирої радості та вдячності за те, що тут, на Сході України, суспільство цінує їхній поклик – боронити кордони Батьківщини. Вони зазначили, що особливими подарунком для них став мурал, створений на стіні біля блокпосту. Адже кольорові малюнки оживлюють одноманітні простори. Створення муралу допомогло змінити візуальне сприйняття об’єкта, а використання яскравих кольорів формує у глядачів позитивні емоції.

Арт-об’єкт був створений викладачем художніх дисциплін коледжу Старанко Т.В. Зображення на стіні біля блокпосту, окрім естетичного, має певне символічне навантаження. В одній композиції поєднані елементи орнаментів вишивки різних регіонів України, в яких закодовані сподівання на щасливу долю.

Тож нехай Пресвята Богородиця захищає своїм покровом кожного, хто стоїть на варті миру і свободи!