Новини

16.10.2019

16 жовтня у м. Сєвєродонецьк в Льодовому палаці спорту відбувся перший обласний презентаційний форум «Живи і працюй в Україні» за підтримки Програми Розвитку ООН із відновлення та розбудови миру у Східній Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, урядів Польщі, Японії, підтримки й участі Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Луганського обласного центру зайнятості.

Навчатись та працювати на розбудову України побажав молоді голова Луганської ОДА Віталій Комарницький, адже саме на молодь покладається багато надій щодо розвитку нашого регіону та країни.

Юрій Стецюк стисло охарактеризував основні аспекти реформування професійної (професійно-технічної) освіти області та визначив подальші кроки в контексті реформування системи освіти України.

Учасниками форуму стали представники 19 закладів професійної (професійно-технічної) освіти, 18 закладів вищої освіти, більше ніж 1000 здобувачів освіти старших класів закладів загальної середньої освіти з різних міст та районів нашої області, 43 підприємства області.

Викладачі та студенти Відокремленого підрозділу «Брянківський коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка» взяли активну участь у форумі «Живи і працюй в Україні». Вони презентували свої надбання: фантазійні пастижерні прикраси, конкурсні зачіски, картини, творчі дизайнерські проєкти графічних дизайнерів – майбутнім абітурієнтам.

Проведення майстер-класів викладачами Віщенко О.В. «Створення Full fashion look» та Старанко Т.В. «Декоративний розпис тканини, елементів одягу та готових виробів» привернули увагу не тільки старшокласників шкіл, а й інших учасників форуму. Під час заходу наші студентки впевнено демонстрували ровесникам моделі фантазійних зачісок, пастижерні вироби, плаття і розповідали школярам: чому саме обрали для себе ту чи іншу спеціальність.

Фахівцем з профорієнтаційної роботи коледжу Дунець Н.В. разом зі студентами розповсюджувались коледжняні профорієнтаційні матеріали.

На знак участі в форумі «Живи і працюй в Україні» коледж отримав від спонсорів яскравий змістовний банер і буклети, сертифікат.