Новини

07.11.2019

Бути людиною – це відчувати свою відповідальність.
Почувати сором перед убогістю, що, здавалося б, і не залежить від тебе.
Пишатися кожною перемогою, здобутою друзями.
Усвідомлювати, що, кладучи свою цеглу, ти допомагаєш будувати світ.

(Антуан де Сент–Екзюпері)

7 листопада в ВП «Брянківський коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка» пройшов виховний захід на тему «Моє місце в сучасному просторі». В заході взяли участь студенти та викладачі, а також гість і друг коледжу Ілля Семенець, боєць батальйону «Тернопіль».

На заході обговорювалися питання патріотизму, який полягає у відповідальності. «Із відповідальністю у нас взагалі проблема. У нас всі вважають, що проблему має вирішувати держава, а саме одна людина – це президент, який повинен вирішити всі проблеми – від плювання в під'їзді до якихось там інших речей. Україні потрібні громадяни, які будуть вміти і будуть небайдужими брати відповідальність за себе і свою спільноту, будуть чуйними і людяними до своїх співгромадян, з повагою ставитися до місця, в якому живуть. Важливо поважати один одного, той спосіб життя, який хтось обирає, якщо він не несе загрозу іншому. У нас бракує толерантності, ми всі намагаємося змусити когось думати так чи інакше. Громадянське виховання починається з родини, зі школи.»

Своїм баченням і знанням відносно особистості в історії, творення держави на сучасному етапі поділився Ілля Семенець, історик за фахом. Студенти з цікавістю слухали, вступали в дискусії.

Підсумував захід директор коледжу Михайло Степанович, який побажав студентам вчитись, бути освіченими, знати історію України та займати активну позицію у суспільному житті.