Новини

21.11.2019

21 листопада 2019 року у Брянківському коледжі відбулась зустріч з учасником Євромайдану Іллею Семенецем, бійцем батальйону «Тернопіль». Ця зустріч була присвячена Всеукраїнському Дню Гідності та Свободи – одному зі знакових державних свят у новітній історії України. Воно приурочене двом революціям в Україні – Помаранчевій революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Ці події змінили народ, його погляди, мрії та віру у своє європейське майбутнє. Цього дня вшановується патріотизм і мужність громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору.

Під час заходу Ілля поділився своїми спогадами про Євромайдан та зазначив, що Майдан для людей був місцем єднання і спільної боротьби за гідність і свободу вибору. «Я вважаю, що початком Майдану стала незгода людей з тим, як тодішня влада ставилася до народу, постійно брехала. Ми весь час були на Майдані, бо кожен з нас глибоко в душі усвідомлював: це той час, коли ти можеш вплинути на історію своєї країни, коли ти безпосередньо можеш зробити свій внесок у формування української нації.»

Захід пройшов у теплій і затишній атмосфері, студенти задавали питання, що цікавлять. Ілля поділився своїми роздумами стосовно того, що заважає справдитися ідеалам Майдану та яким чином ми можемо подолати так звані "ментальні віруси", а також побажав всім нам віри та сили духу, патріотизму, спільної мети та успішних реалізацій усіх цілей, здійснення мрій.

Завершуючи зустріч, директор Брянківського коледжу Михайло Сапіжак подякував гостю за його особисту мужність, стійкість і рішучість, громадянську позицію та любов до України. Він зазначив, що подібні зустрічі виховують патріотів, формують національну свідомість та людську гідність. Його слова гучними оплесками підтримали й присутні у залі студенти.