Новини

22.11.2019

Не дамо згасити свічу пам'яті!

22 листопада, напередодні Дня пам'яті жертв голодомору, що відзначається в Україні щороку в четверту суботу листопада, студенти Брянківського коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка провели інформаційно-просвітницьку годину "Не дамо згасити свічу пам'яті!".

З хвилини мовчання розпочався захід, сповнений болю за безвинних жертв страшних подій 20-30-х років, коли штучно створений радянською владою голод знищив декілька мільйонів жителів України.

Студенти на власні очі побачили лише факти: свідчення учасників голодоморів, що пережили загибель своїх рідних і знайомих людей, записані на відео, - ці жахливі розповіді про страшний злочин, спрямований на знищення населення українського села.

Перегортаючи сторінки трагічного минулого нашої країни, маємо численні факти, що підтверджують незламність духу українців. Нам припало також пройти життєві випробовування на перевірку гідності, вірності, громадянськості...

Цей національний пам'ятний день 2019 року припадає на 23 листопада. Тож не дайте згасити свічку пам'яті, запаліть її власноруч! Підтримайте акцію!