Новини

05.12.2019

З 25 листопада по 10 грудня щорічно в Україні проводиться ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА».

Дати початку та завершення акції вибрані в суспільстві не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати:

– 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

– 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

– 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

– 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

– 5 грудня – Міжнародний день волонтера;

– 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

– 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

У рамках цієї акції в Брянківському коледжі ЛНУ імені Тараса Шевченка пройшла низка заходів, яка була спрямована на збільшення розуміння та підвищення обізнаності про всі форми насильства у студентів коледжу:

Також було проведено анонімне анкетування, де головними питаннями були: «Чи допускав хто-небудь по відношенню до тебе насилля?» та «Які прояви насилля ви зазнали по відношенню до себе?».

Метою проведеної акції у Брянківському коледжі «16 днів проти насильства» є актуалізація гострих проблем різних форм насильства, привернення уваги студентської молоді до актуальних проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.