Новини

11.03.2020

11 березня у Лисичанському міському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки живопису і графіки студентів Брянківського коледжу «Простір мистецтва». На цю подію зібралися поціновувачі мистецтва, друзі і партнери коледжу, бійці роти особливого призначення «Тернопіль». Студентів коледжу привітала з відкриттям виставки директор КЗ «Лисичанський міський краєзнавчий музей» А. Задорожна, яка побажала авторам виставки подальших успіхів і творчого натхнення, а також вручила подяку за вагомий внесок в розвиток, популяризацію образотворчого мистецтва Луганщини. Своїми враженнями поділились з присутніми головний спеціаліст відділу культури Лисичанської міської ради М.Остахова та провідний методист з декоративно-прикладного мистецтва та традиційних видів ремесел Луганського обласного центру народної творчості Н. Стрельцова. До початку урочистої церемонії глядачі мали можливість попередньо ознайомитися з представленими творами живопису і графіки.

На виставці представлено творчий звіт за навчальний рік студентів коледжу спеціальності «Графічний дизайн». До складу експозиції увійшли 50 робіт, виконані в різних жанрах живопису і графіки: пейзажі, портрети, натюрморти.

Основною тематикою творчості студентів коледжу є краса природи Батьківщини. Чарівність морських пейзажів, загадковість зимового вечора, безмежність квітучих лук відтворені на полотні за рахунок підібраних тональних співвідношень, фактури мазка, композиційного рішення.

Живописні твори, представлені на виставці, вражають щирістю почуттів: любові, добра, краси. У кожній картині відчувається індивідуальність художника, власне бачення світу.

Виставка працюватиме до 30 квітня.