Новини

09.11.2020

9 листопада цьогоріч став надзвичайним святом. Двадцять років тому було запроваджено гарну традицію - вшановувати День української писемності та мови написанням диктанту єдності.

Відтоді кожен українець та кожна українка, що любить свою країну (де б у той час не довелось бути!) і поважає себе, охоче долучається до цієї акції. Кількість учасників щороку зростає. Стало престижним і для відомих людей, серед яких є політики, актори та інші знані люди, приєднатися до спільного написання диктанту. Чимало охочих згуртовано перевіряють своє знання рідного правопису, що зазнав 2019 року певних змін.

Як повідомили організатори акції, у 2020 році автором оригінального тексту радіодиктанту став письменник, лауреат Національної премії України імені Т. Шевченка Іван Малкович, а читала його українцям акторка з чудовою дикцією Римма Зюбіна.

Звісно, долучився до знаменної події і дружний колектив Брянківського коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка. Щоправда, через карантинні обмеження студенти та викладачі писали Всеукраїнський диктант єдності-2020 дистанційно. Диктант усіх нас з'єднав попри перешкоди!

Сподіваємось, що за три дні, як буде оприлюднений текст диктанту для самоперевірки, отримаємо задоволення від високого рівня власних знань українського правопису.