Новини

17.11.2021

 

Протягом 15-16 листопада 2021 р. в коледжі відбувся захист курсових проєктів здобувачів освіти 3-4 курсів зі спеціальності 022 Дизайн (спеціалізація - перукарське мистецтво та декоративна косметика) з дисципліни «Художнє моделювання зачіски».

Виконання проєкту відбувалося в декілька етапів: створення моделі зачіски, пояснювальної записки, графічної частини та презентації. Основною частиною проєкту було вибір і створення художнього образу моделі зачіски і макіяжу впродовж декількох місяців проєктування. Всі здобувачі вчасно виконали завдання з курсового проєктування та допущені до захисту.

Фахові компетентності здобувачів освіти оцінювали члени комісії у складі: директор коледжу – Сапіжак Михайло Степанович, голова циклової комісії спеціальних дисциплін, викладач-керівник проєкту – Віщенко Ольга Володимирівна, викладач спецдисциплін – Дунець Наталья Володимирівна.

Під час захисту в своїх доповідях здобувачі освіти аналізували основні закономірності художнього моделювання композицій зачісок, пояснювали застосування створеної композиції та обґрунтовували технологічні процеси виконання форми стрижки-зачіски.

Комісія оцінила сучасні та історичні дослідження студентів відповідно до затвердженої тематики, відзначивши достатньо високий рівень підготовки і захисту курсових проєктів здобувачів, чіткість структури їх дослідницьких робіт.

Оглянувши створені моделі зачісок в різних сучасних стилях, директор коледжу Сапіжак М.С. відмітив творчий підхід здобувачів освіти до створення художніх образів, серед яких можна було побачити конкурсні, фантазійні, подіумні, весільні та вечірні композиції зачісок, макіяжу та костюму. На його думку більшість наданих на розгляд робіт є оригінальними, які в подальшому можуть бути застосовані в двох фахових напрямках перукарського мистецтва: дизайні зачісок та візажі.