Новини

19.09.2022

Можна все на світі вибирати, сину,
Вибрати неможна тільки Батьківщину
(за поезією В. Симоненка)

З нагоди 31-річниці Незалежності України, 19 вересня 2022 року у Відокремленому структурному підрозділі «Брянківський фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» була проведена інформаційно-просвітницька година «Щоб у серці жила Батьківщина» для здобувачів освіти першого і третього курсу групи 31МП спеціальності 022 Дизайн (перукарське мистецтво та декоративна косметика).

Захід був проведений у формі усного обговорення і виступів студентів з заданої тематики. Доповіді здобувачів освіти були насичені фото і відеоматеріалами, презентаціями та цікавими фактами з історії здобуття Україною незалежності. Розпочався захід з виконання Державного Гімну України, який налаштував аудиторію на відповідну тематику заходу.

В ході обговорення висвітлені такі питання: «Незалежність від 1991-го і НАЗАВЖДИ», «Основні етапи розвитку української державності», «Закріплення суверенітету України в політико-правових актах», «Акт проголошення Незалежності України», «Ми - свідки історії України».

Змістовні виступи студентів довели аудиторії, що шлях України до утворення незалежної і суверенної держави був дуже тернистим. Здавна український народ прагнув ні від кого не залежати: боровся за свою свободу, незалежність і визнання у світі. Головним месседжем заходу стало те, що патріотизм – це основа духовного становлення кожного громадянина. А розуміння і сприйняття української ідеї, сприяння розбудові державної незалежності України, готовність до захисту своєї Батьківщини, пошана до історичної пам'яті, любов до рідної культури, мови, національних свят і традицій українського народу, дотримання Конституції України, шанобливе відношення до державних національних символів, дбайливе ставлення до національних багатств, рідної природи, збереження та зміцнення власного здоров'я є головними ознаками патріотизму.

Керівником групи разом із здобувачами була також проаналізована історія національної символіки України, а саме атрибутів державності: герба, гімну та прапору. Виховний захід був проведений в рамках національно-патріотичного виховання молоді коледжу з метою формування ціннісного ставлення до держави і суспільства; а також виховання патріотизму, почуття гордості за приналежність до української нації та особистої відповідальності за долю своєї держави й народу.