Новини

27.12.2022

ХІІІ МІЖНАРОДНИЙ МОВНО-ЛІТЕРАТУРНИЙ КОНКУРС УЧНІВСЬКОЇ ТА СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

У грудні відбувся другий (обласний етап) Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, який щороку проводиться на вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, а також для стимулювання учнівської та студентської молоді до вивчення української мови і літератури.

Основними завданнями Конкурсу є: виявлення творчо обдарованої молоді та розвиток її потенціалу; виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу; виявлення майбутньої плеяди митців художнього слова.

Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка започатковано Указом Президента України від 30 вересня 2010 року № 928.

Творчість Тараса Шевченка допомагає перебороти труднощі і йти вперед до мети. Шевченків світ понад часом, а отже, кожне нове покоління вбачає в ньому цінності своєї доби. За тринадцять років конкурс об'єднав сотні тисяч учасників, які переконалися, як важливо жити Шевченківськими заповітами. Без цього ми ніколи не станемо нацією, яка йде вперед і не боїться викликів сьогодення.

Цьогоріч серед численних учасників поцінувачів творчості Тараса Григоровича від Відокремленого структурного підрозділу «Брянківський фаховий коледж ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» брали участь студенти першого та другого курсу спеціальності ДИЗАЙН. Мазеплюк Оксана посіла друге місце! Вітаємо із перемогою та гідним знанням творчості Великого Кобзаря!

У 2022 році конкурс проходить у воєнних умовах. Уже рік ми живемо в новій дійсності, зберігаючи фундамент, над яким російський загарбник не має влади. Наш духовний фундамент — творчість Тараса Шевченка і незаперечна віра в НАШУ ПЕРЕМОГУ.