Новини

25.11.2023

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня у різних країнах світу проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім'ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Шістнадцятиденний період акції охоплює важливі дати, які поєднують заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Так, для здобувачів освіти ВСП «Брянківський фаховий коледж ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» був проведений комплекс заходів:

- години спілкування «Світ без насилля», «Я маю право жити без насильства» до Міжнародного дня боротьби з насильством щодо жінок;

- профілактичні бесіди «Знати, щоб жити», «Жити в світі, де є ВІЛ» до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом;

- перегляд фільму з подальшим обговоренням «Життя на продаж» до Міжнародного дня боротьби з рабством;

- година толерантності «Добро починається з тебе» до Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями.

Цікавою та інформаційною була зустріч здобувачів освіти коледжу з волонтерами та психологами з громадської організації «Право на захист», які провели тематичний захід «Гендерно зумовлене насильство: як уникнути і протидіяти», де були розглянуті теми насильства у сім'ї, батьків над дітьми. Обговорювалися питання «Як протидіяти насильству», «Що робити, якщо став свідком насильства».

У межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» для здобувачів освіти перших курсів була проведена інформаційна година «Закон для всіх один» щодо протидії булінгу. Роз'яснювали про відповідальність за жорстоке поводження з однолітками та за вчинення кримінальних правопорушень проти особистості.

Усі проведені в коледжі заходи приурочені до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» і спрямовані на підвищення розуміння студентської молоді до проблем подолання насильства в сім'ях, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок, жорстокого поводження з однолітками та нетерпимого ставлення до насильства.

Вони також спонукають здобувачів освіти до аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей, сприяють вихованню в них людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов'язків.