Новини

13.12.2023

З 2004 року 14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. На жаль, і досі ця перша в світі масштабна техногенна катастрофа відгукується не лише в нашій країні.

Заради пам'яті про ліквідаторів та запобігання подібних аварій у Полтавській області був започаткований конкурс дитячих малюнків «Чорні крила біди» в рамках відкритого дитячо-юнацького фестивалю «Пам'ять Чорнобиля». Шостий рік поспіль проводить його Лубенська міська громадська організація інвалідів «Ветерани Чорнобиля» за підтримки виконкому Лубенської міської ради.

Цьогоріч журі конкурсу отримало 174 творчі роботи від 164 художників, зокрема здобувачів ВСП «Брянківський фаховий коледж ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», майбутніх дизайнерів.

Відзначення переможців відбулось 12 грудня 2023 року на відкритті виставки художніх робіт учасників конкурсу «Чорні крила біди» у картинній галереї Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького. Відзнаку за краще художнє висвітлення подвигу учасників ліквідації Чорнобильської катастрофи отримала Берюк Анастасія, а приз глядацьких симпатій – Тіхонов Артем, студенти групи 21 ДЕП.

ВІТАЄМО здобувачів освіти з перемогою! Бажаємо подальших творчих успіхів!

 

Переглянути відео