Новини

16.02.2024

16 лютого – День єднання.

Тисячолітня історія вела нашу країну до незалежності держави. Це був важкий і тернистий шлях здобутків і поневірянь: революції і війни, терор і геноцид, політика великодержавного шовінізму та стримання, все це витерпів і подолав могутній народ.

Сьогодні наша країна знову проходить важке випробування. Майже два роки триває повномасштабне вторгнення рф на територію України. 14 лютого 2022 року на тлі попереджень американської та західноєвропейської розвідки про можливу війну, президент Володимир Зеленський підписав указ про започаткування нового свята 16 лютого – Дня єднання.

День єднання – молоде свято. У нього немає сформованих роками традицій, але в умовах війни, обстрілів, блекаутів та щоденних трагедій День єднання набув особливого змісту. Це чергова нагода нагадати світу, що ми боремося і будемо боротися за свободу та щасливе майбутнє.

З метою зміцнення любові і поваги до своєї Батьківщини України , її символів та традицій, керівниками груп була проведена виховна година «Наша сила в єднанні та вірі».

В цей день викладачі та здобувачі освіти відвідали Миргородський краєзнавчий музей, де відбулось відкриття персональної виставки робіт Заслуженого художника України Михайла Попова «Козацькому роду нема переводу». Представлені на виставці роботи втілюють найкращі традиції українського народного живопису та майстерності автора. Сцени сільського життя, українські символи, неймовірна палітра кольорів зачарували відвідувачів виставки.

Переглянувши виставку, студенти коледжу мали можливість надихнутись подвигом наших предків і сучасників які є гордістю та прикладом нашого незламного народу.